Het geluksgevoel

BESTEL HET GELUKSGEVOEL

 

Als de juffrouw aan de kinderen vraagt wat ze willen worden als ze later groot zijn, lacht Eric Mijnster. Hij zegt: ‘Gelukkig.’ Het zevenjarige kereltje spreekt op dat moment zijn diepste drijfveer uit. Want hoe het woord ‘gelukkig’ ook tot de verbeelding spreekt: wat is het eigenlijk? Hoe word je dat? Wat is ervoor nodig? En wie leert je wat ‘gelukkig’ is?

 

Eric vindt zijn antwoorden niet thuis, niet op school, en niet op de universiteit. Maar wat, waar of hoe dan wel? Na de diploma-uitreiking verkiest hij z’n nieuwsgierigheid boven het gebaande pad. Zo stapt hij op de fiets bij het Meer van Genève om 650 kilometer en 14 Alpenbergen verder – na 36 uur zonder te slapen – af te stappen bij de Middellandse Zee. Kort na deze tocht zegt hij de huur van zijn appartement op, zet hij al zijn spullen te koop en besluit hij in een bus te gaan wonen. Zijn nietsontziende zoektocht brengt hem ongekende ervaringen, prachtige ontmoetingen en essentiële inzichten.

 

Het geluksgevoel beschrijft de uiterst persoonlijke gebeurtenissen van Eric Mijnster én de wijze waarop hij uiteindelijk tot het geheim van geluk weet door te dringen.

 

– – –

 

Het geluksgevoel bevat de oprechte, persoonlijke getuigenis van Eric Mijnster als mens in zijn niets ontziende zoektocht naar geluk.”

STELLA DE JAGER, UITGEVER

 

“Dit boek is het persoonlijke relaas van een jongeman die moedige beslissingen neemt en hier openhartig over verhaalt. Met Het geluksgevoel weet Eric Mijnster een onweerstaanbare cocktail te serveren, die doet denken aan de film Into the Wild, het werk van Eckhart Tolle en Mihaly Czikszentmihalyi, gemixt met de heroïek van Forrest Gump en vol inzichten à la Pirsigs Zen en de kunst van het motoronderhoud.”
GUIDO VAN DE WIEL, TRENDWATCHER

 

BESTEL HET GELUKSGEVOEL