Het geluksgevoel

Mijn boek komt in de eerste week van oktober uit. Het geluksgevoel is alvast te bestellen. Dat doe je hier.

 

Als de juffrouw aan de kinderen vraagt wat ze willen worden als ze later groot zijn, lacht Eric Mijnster. Hij zegt: ‘Gelukkig.’ Het zevenjarige kereltje spreekt op dat moment zijn diepste drijfveer uit. Want, wat is ‘geluk’ eigenlijk? Hoe voelt dat? Wat is ervoor nodig? En wie leert je wat ‘gelukkig zijn’ is?

 

Eric vindt zijn antwoorden niet thuis, niet op school, en niet op de universiteit. Maar wat, waar of hoe dan wel? Na de diploma-uitreiking kiest hij ervoor zijn nieuwsgierigheid te volgen. Zo stapt hij op de fiets bij het Meer van Genève om 650 kilometer en 14 Alpenbergen verder – na 36 uur zonder te slapen – af te stappen bij de Middellandse Zee. Omdat hij het wil. Kort na deze tocht zegt hij de huur van zijn appartement op, zet hij al zijn spullen te koop en besluit hij in een bus te gaan wonen. Zijn niets ontziende zoektocht brengt hem ongekende ervaringen, prachtige ontmoetingen en essentiële inzichten.

 

Het geluksgevoel beschrijft persoonlijke gebeurtenissen van Eric Mijnster én de wijze waarop hij uiteindelijk tot het geheim van geluk weet door te dringen. Dit verhaal is geschreven voor iedereen die wil leven.

 

———

 

Het geluksgevoel bevat de oprechte, persoonlijke getuigenis van Eric Mijnster als mens in zijn niets ontziende zoektocht naar geluk.”

STELLA DE JAGER, UITGEVER

 

“Dit boek is het persoonlijke relaas van een jongeman die moedige beslissingen neemt en hier openhartig over verhaalt. Met Het geluksgevoel weet Eric Mijnster een onweerstaanbare cocktail te serveren, die doet denken aan de film Into the Wild, het werk van Eckhart Tolle en Mihaly Czikszentmihalyi, gemixt met de heroïek van Forrest Gump en vol inzichten à la Pirsigs Zen en de kunst van het motoronderhoud.”
GUIDO VAN DE WIEL, TRENDWATCHER

 

BESTEL