Normaal gesproken ben ik fit, maar er zijn tijden waarop mijn lichaam niet werkt zoals ik dat wil. Waarom? Ik heb vaak geen idee. Laat staan dat ik weet hoe ik weer in vorm moet komen. Gelukkig zijn daar deskundigen voor, zou je zeggen. Maar ook deskundigen vinden het doorgaans moeilijk om de oorzaak te vinden en het probleem op te lossen. Met rust als remedie zitten ze met de handen in het haar als ik terugkom met aanhoudende klachten. Vervolgens volgt voor mij de weg van het kastje naar de muur. Goede zorg… het lijkt tegenwoordig voor iedereen slechts een ideaal.

Soms ben ik best jaloers op mijn fiets. Ook hij werkt soms niet zoals ik dat wil. Ook dan heb ik vaak geen idee van de oorzaak en een passende oplossing. Maar als ik met hem mijn fietsenwinkel binnenloop, is de diagnose al gesteld voordat ik de deskundigen begroet heb. Binnen enkele minuten is duidelijk wat er aan mijn tweewieler moet gebeuren en wanneer ik langs kan komen om hem op te halen. Met chirurgische precisie wordt hij opgelapt en enkele dagen later raas ik alweer over het asfalt. Geen kastje, geen muur. Ik heb ze al verteld dat ik de volgende keer weer terug kom, als ik zelf opgelapt moet worden.

Geen wonder dat Rings-Goirle groter gaat wonen.