Eric Mijnster

Bij voorbaat proost

Mijn dagen als fietsbegeleider in de Alpen zijn praktisch geteld. Twee maanden lang liet ik enthousiaste wielrenners de schoonheid van de sport en het gebied zien, en ik genoot zelf net zo hard mee. Pelotons van allerlei pluimage bestormden het hooggebergte. De ene keer waren er wat tips en tricks nodig om het slagveld te beperken, de andere keer moest ik losgeslagen coureurs temperen om ervoor te zorgen dat ze zichzelf niet over de kop reden. Ik vond het briljant om te ervaren dat ik niet de enige ben die zoveel plezier haalt uit toeren op een trapijzer.

Maar het seizoen is nog niet volledig ten einde. Op het moment zijn er een stel fanaten op bezoek die allen op het punt staan zichzelf te overtreffen. Zaterdag staan zij stuk voor stuk aan de start van de cyclosportive la Marmotte en in mijn ogen is de voltallige ploeg in staat de monstertocht te voltooien. Samen met viervoudig winnaar Bert Dekker stomen Nicky en ik de mannen klaar voor hun grote dag. Overmorgen ontkurken we de champagne, zowel voor de onvergetelijke tijd in Venosc als voor het volbrengen van de koninginnenrit. Bij voorbaat proost!