Achter de schermen bij Specialized Concept Store Rings-Goirle gaf mekanieker Jeroen van den Hout me deze ochtend een masterclass fiets poetsen. Ik doe ‘t hem niet na. Dat zou wat overbodig zijn. Met nog zeven dagen op de teller is mijn trapijzer ready to go! Wat interessante weetjes voor de fanaten:

– Model: Specialized Tarmac Expert
– Afmontage: Shimano Ultegra 11-speed
– Crankstel: Specialized Fact Carbon 52/36
– Cassette: Shimano Ultegra 11-32
– Wielen: FFWD F4R-C White DT240
– Stuurcomputer: Sigma Rox 10.0 met snelheidsmeter, hartslagmeter en cadanssensor
– Wattagemeter: geen*

*Ik heb m’n wattagemeter onlangs geretourneerd. Rijden op wattage voelde als machinaal fietsen en dat wil ik niet. Ik wil geen machine zijn. Ik wil niet ‘zeker’ zijn dat ik niet verzuur, dat ik het haal door non-stop op mijn teller te kijken. Ik wil genieten van elke meter. In theorie is het een oliedomme keuze om dit soort apparatuur thuis te laten. De praktijk zal het tegenovergestelde bewijzen.