Documentaire omdat ik het wil

21 oktober 2015 / Video's

Tip! Bekijk de documentaire op full screen

Soms zie ik iets, en dan zegt alles in mij dat ik het wil doen. Er is dan geen reden nodig om in actie te komen. Geen beloning in de vorm van geld of schouderklopjes. Ik wil het gewoon. De actie zelf is de beloning. Daarom doe ik het.

 

Voor mij was la Route des Grandes Alpes zo’n actie. Op 24 juni 2015 waagde ik me aan de onmenselijke missie om 650 kilometer en 14 bergen non-stop te fietsen. Mijn vader en vijf vrienden volgden me op de voet. Een filmploeg van Jong&Goed onder leiding van Lorenzo van Galen ook. ‘Omdat ik het wil’ is de documentaire over die onvergetelijke rit. Het laat een menselijke staat zien waarin de wereld uit regenboogkleuren bestaat. Het gaat over de strijd tussen vader en zoon. En bovenal over alles in mij wat zegt dat ik iets wil doen.