Daar zit ik dan. Al zoekend naar de juiste woorden, voel ik de nervositeit opkomen. Ik merk al geruime tijd dat ik er klaar voor ben om mijn bewustzijn te delen, met jullie, m’n buitenwereld en ieder ander die ik hoop te bereiken. Toch ben ik bang dat ik het bewust zijn niet goed genoeg onder woorden kan brengen en ik voel angst voor mogelijke negatieve reacties. Angst dat ik het vertrouwen in mezelf kan verliezen, angst dat ik m’n helderheid kan verliezen.

Ik heb me vaker zo gevoeld, toen ik nerveus wachtte in de coulissen van een theater op het punt om het podium te betreden. Met de première voor de boeg zat mijn hoofd vol met spokende gedachten: “Zitten alle dansfrases er wel goed in? Ik mag nu geen fouten maken! De show waar ik zolang voor heb gewerkt moet helemaal kloppen. Alles moet goed gaan. Geen fouten maken. Niets vergeten.” – De spokende gedachten maakten me bang.

Blij was ik als de show begon, want vanaf dat moment deden m’n angsten er niet meer toe. Volledige overgave aan de inleving van mijn personage. Ik was middels mijn bewustzijn slechts de choreograaf van m’n lijf die de performance liet zien. Flow was daar altijd de natuurlijke staat van zijn. Op het podium leefde ik mijn droom.

Nu is anders. Nu is het geen show waar ik mij kan verschuilen achter de belichaming van een fictief personage. Nu is het tijd om mezelf te laten zien. Om echt te zijn. Zo voelt het. Want, laat ik eerlijk zijn, hetgeen ik met jullie wil delen is bewustzijn en bewust zijn we tot op zekere hoogte allemaal. Volgens mij kan iedereen op z’n tijd wel wat inzichten gebruiken om zijn of haar gedachtenkaders op te schudden. Zodat we kunnen groeien naar hogere percepties om onze grenzeloze mogelijkheden te belichten.

‘Living the dream’ is de leus waar Eric jullie mee inspireert en ik kan mij geen mooiere wereld voorstellen dan een waar iedereen dromen leeft. Die wereld voelt magisch en vol van liefde. Door bewustzijn overstijg ik mijn spokende gedachten en ervaar ik de vrijheid om dromen te leven. Dat deed ik als danser, in flow. Als navigator wijs ik jullie de weg door bewustzijn en laat ik zien dat iedereen dromen kan leven.

Ik weet dat het tijd is om het asfalt te splijten. Voor iedereen. Daarom voelt dit podium vanaf heden ook als mijn weg. Laat de realiteit beter zijn dan dromen, dat betekent ‘living the dream’ voor mij. Ik wens jullie een fijne kerst onder het genot van de verlichting. Met Liefde. Laat het doek maar vallen. Ik sta op!