In mijn laatste blog schreef ik over het maken van een bucketlist. Op mijn bucketlist stond onder andere het starten van een eigen bedrijf voor fietsvakanties, een week helemaal alleen door de natuur hiken en Groot-Brittannië op twee wielen verkennen. Mooie dromen, maar activiteiten die in het dagelijks leven niet zomaar in te passen zijn. Mijn voornaamste probleem: vaste inkomsten. Zonder geld is niet te leven, ook geen droom.

Ik zocht een bijbaantje met weinig verantwoordelijkheden en duidelijke taken. Ik vond zo’n bijbaantje. Iedere maand werd er geld op mijn rekening gestort en ik was ervan overtuigd dat ik zo volledige rust zou vinden om me te focussen op mijn bucketlist. De werkelijkheid confronteerde me met het tegendeel. Ik werd met de week ongelukkiger. Ik werd onrustig, keerde in mezelf en voelde me gevangen. Ik deed dat bijbaantje niet omdat ik het wilde. Ik deed dat bijbaantje omdat ik het moest. Ik moest het niet vanwege m’n financiële situatie. Ik moest het van mezelf. Dat gemoet brak me op. Door het gemoet kwam ik er niet aan toe mijn dromen te leven. Waarom moest ik het van mezelf? – Ik besloot te stoppen.

Ondertussen was ik concreet bezig met het starten van mijn eigen bedrijf Viva Velo. Als ik met de fietsvakanties in de weer was, dan voelde ik de energie stromen. Dan zat het goed in mijn kop en werd ik creatief. Dat gevoel was met geen jackpot te evenaren; dat gevoel was de jackpot. Daardoor baarde de verminderde stroom van inkomsten me geen zorgen.

In m’n zoektocht naar mijn manier van leven, had ik met Viva Velo iets gevonden wat op een begaanbaar pad leek. Met Viva Velo, waarvan de website deze week online is gegaan, bied ik individuele fietsvakanties aan. Het is een schitterende combinatie van mijn passies voor reizen, sporten en organiseren. ‘T voelt als de winnende postcode van de oudejaarstrekking.

Ik ben trots dat ik niet voor de brede geasfalteerde – makkelijke – weg heb gekozen, waar veel mensen wel voor kiezen. Schijnbaar is dat niet de weg die bij mij past. Ik ben blij dat ik een begaanbaar pad heb gevonden dwars door de sublieme natuur, en dat ik het kan vormen naar mijn eigen wensen. Het paadje komt me zeker niet aanwaaien. Ik werk er hard voor. Maar wel op een manier waar ik me goed bij voel. Met het online gaan van de website van Viva Velo kan ik mijn eerste punt van mijn bucketlist afvinken. Benieuwd? Kijk op www.vivavelo.nl.