Het wintersportseizoen loopt ten einde. Dat betekent dat ik nog een aantal dagen gebruik kan maken van een appartement voorzien van een warme douche, een toilet, een koelkast, een vaatwasser en een wasmachine. Het zijn voor mij eigenlijk vanzelfsprekendheden.

Als ik straks in de camper leef, zijn de vanzelfsprekendheden ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Water uit de kraan? Daarvoor zal ik regelmatig de watertank moeten checken en bijvullen. Een warme douche? Daarvoor zal ik eerst warm water moeten koken. Kleding wassen? Dat wordt handwas. Toiletteren? Voortaan eerst een locatie zoeken. In de camper zullen de vanzelfsprekendheden meer moeite kosten. Het mooie van die extra moeite is dat ik het meer zal gaan waarderen.

Ik weet nu dat de zo vanzelfsprekende warme douche straks niet meer zo vanzelfsprekend is, waardoor ik hem nu al extra waardeer.

Ik ga nu lekker lang douchen!