Eric Mijnster

FLOW²

Mijn roes ontvouwt zich door non-stop volledige focus op de vierkante meter waar ik me op bevind. Zo voel ik wat ik wil. Dat gevoel is er alleen op dit moment. De roes die volgt ook. De roes die volgt is zo fijn dat er in mijn leven niets anders meer is dan dit moment. Ik ben mijn roes. Eerlijk gezegd doe ik daar geen enkele moeite voor. De roes voelt hemels en ik vertrouw onvoorwaardelijk op de gevolgen ervan. Zo rijg ik m’n momenten aan elkaar. Geregeld ben ik daardoor wat ongrijpbaar voor m’n hoofd en mijn omgeving. Vlak voor de jaarwisseling sprak mijn vader zijn zorgen uit: “Eric, hoe zie jij je toekomst voor je?” Ik reageerde zonder enige aarzeling: “Ik heb geen toekomst, pa. Ik heb alleen nu.” Dat was geen grap.

In mijn roes ben ik he-le-maal mezelf. Voor minder weiger ik te leven.

Het moment brengt me steeds vaker in contact met mensen die zich eveneens aan hun roes over willen geven, of hebben gegeven. Mensen die ook he-le-maal zichzelf zijn. Wat er dan gebeurt, kan zelfs ik niet onder woorden brengen. Dat is ook totaal overbodig. Er is geen term die de onmenselijke kracht van het delen van een moment eer aandoet. We kunnen in alle rust uren zonder te praten bij elkaar zitten om simpelweg te ervaren hoe beide roezen verenigen. Kippenvel en kriebels. Communiceren in z’n ultieme vorm. In m’n eentje ben ik flow. Met meerdere zijn we flow². Volgens mij is dat ware liefde.

Iedereen kan zijn of haar roes leven, waardoor we in potentie met de hele wereld in ware liefde kunnen zijn. Dat is mijn droom. Daarom blog, schrijf en spreek ik, en help ik eenieder die erom vraagt. Verder deel ik de tintelingen met de mensen die ik aangenaam toevallig op m’n pad tegenkom. Afgelopen dagen trof ik busbewoonster Melanie (zie foto, bekend als vriendenblogger eerder dit jaar) aan Lago Maggiore. Samen werden we overspoeld door flow². Onze chemie is ongekend. Ondertussen ben ik met Tineke (bekend van de documentaire ‘Omdat ik het wil’) onderweg naar Slovenië en is er sprake van soortgelijke extatische energie. Inmiddels voelt ook papa waarom ik leef zoals ik leef. Eind augustus fietsen we daarom samen Tour for Life, in flow². Liefde.