Levenswerk

13 september 2016 / Foto's

Van piepjongs af aan wil ik maar één ding: gelukkig zijn. Ik wist niet hoe dat moest. Mij werd niet geleerd wat dat was. En ik begreep niet waarom er niemand was die mij ‘gelukkig zijn’ liet zien. Ja, ik volbracht de basisschool, de middelbare school en de universiteit. Maar in feite ben ik nooit bezig geweest met het voorgeschotelde lesmateriaal. Al die tijd, en ook daarna, was ik enkel geïnteresseerd in mijn eigen vragen. Waarom doe ik wat ik doe? Waar komt mijn onrust vandaan? Hoe voelt geluk? Wanneer voel ik me gelukkig? Hoe kan ik zelf bepalen hoe ik me voel? Wat is geluk? Wie ben ik? Ik schreef er schriften mee vol.

 

Net als iedereen heb ik mijn leven lang geleefd. Ik heb afgezien in dalen en van pieken genoten. Ik heb mezelf geobserveerd tijdens het afzien in dalen en genieten van pieken. Flirten met het mens zijn is het resultaat van 27 jaar zelfonderzoek. Aan de hand van de meest bepalende gebeurtenissen in mijn leven en evenzo levensveranderende ontdekkingen beschrijf ik m’n zoektocht naar en vondst van mijn geluk. Dat heb ik zo helder gedaan dat ik het zelf snap als ik het teruglees. Ik ben ontzettend blij dat ik zoiets ongrijpbaars als ‘gelukkig zijn’ in duidelijke taal heb kunnen vangen. Daarom deel ik mijn verhaal dolgraag met de hele wereld.

 

Aankomend weekend staan Tim en ik op de planken met Zaziezoe. Dan verspreid ik de eerste exemplaren van mijn levenswerk.

 

*Flirten met het mens zijn is inmiddels als Het geluksgevoel verkrijgbaar.