In mijn boek Het geluksgevoel beschrijf ik mijn nietsontziende zoektocht. Elk woord dat geschreven staat is een weerspiegeling van hoe ik het leven beleef, en toch is de tekst niet alleszeggend. Ik eindig het voorwoord als volgt: “Dwoorden die ik gebruik om mijn ontdekkingen uit te drukken zijn de waarheid niet. Wat ik beschrijf is slechts mijn optimale interpretatie van wat ik voel. Ik wil je vragen elke regel in twijfel te trekken. De enige manier om het geluksgevoel te beleven, is door zelf op onderzoek uit te gaan.” Precies daarom presenteerde ik mijn boek met Het geluksgevoel Festival.

FOTOREPORTAGE

Op 1 oktober 2017 presenteerde ik mijn boek Het geluksgevoelmet Het geluksgevoel Festival. Het beschreven gevoel is een beleving en daarom wilde ik het boek met juist die beleving de wereld in slingeren. Mijn vrienden vergezelden me gedurende de dag en namen de toegestroomde menigte mee in hun workshops. Ik ben Stella, Guido, Tijn, Margriet, Jacqueline en m’n vader ontzettend dankbaar voor hun portie inspiratie. En Stefanie en Tineke voor alles achter de schermen. En DOE040 voor het beschikbaar stellen van de locatie. Het festival eindigde met een muzikaal intermezzo van Tim en de boekpresentatie. Ondertussen schoot Eppo met scherp en verzamelde hij een pagina vol herinneringen. Dit is een fotoreportage van de onvergetelijke dag.

Na een fenomenale opening (de mensen zijn vol verwondering, je ziet het) en een voorstelronde van mijn vrienden, volgden de aanwezigen hun nieuwsgierigheid en schreven ze zich in voor de workshops naar keuze. Vervolgens waren alle remmen los.

Na een wervelende middag keerden alle bezoekers terug naar de theaterruimte van de democratische school om te luisteren naar de oorstrelende vocalen van Tim en een voordracht uit Het geluksgevoel. Daarna werden de eerste exemplaren uitgereikt. We sloten af met vuurwerk: DOE-ers Romerein, Vlinder en ik bezongen een boodschap die we niemand wilden onthouden: alles kan als jij het laat gebeuren ☂