Potentie

22 februari 2019 / Nieuwsbrieven

Precies over één maand is het zover: de openbare lezing in Parktheater Eindhoven. Ik ben er al klaar voor. Meer dan dat: de afgelopen weken heb ik plannen gemaakt met betrekking tot een volgende droom die ik over 28 dagen – tijdens die lezing – ga presenteren. Dat wordt weer ZO GAAF.

 

Tussendoor speel ik op DOE en toer ik door het land om mijn verhaal met besloten gezelschappen te delen. Zo bestormde ik enkele weken geleden o.a. het podium met STUDIO.WHY. Het bureau organiseert energieke trainingsdagen om vraagstukken vanuit een Design Thinking-perspectief aan te vliegen en vroeg mij om een Innovation Experience voor 120 docenten van het Landstede MBO te openen (zie foto). De energie die dag voelde fabuleus.

 

Op Gespleten asfalt schreef ik al dat ik een week erna met de grondlegger van STUDIO.WHY op de petanquebaan stond. Met één van zijn eerste ballen gooide hij zonder zichtbare euforie een carreau*. Beangstigend. Ook al bleek het geen vanzelfsprekendheid. Toch maakte zijn fascinatie voor zijn team vol inspirators en innovators meer indruk. “Ik zie dat iedereen boven zichzelf uitstijgt. Iedereen groeit verder dan waar ze dachten uit te kunnen komen,” zei hij met een twinkeling in zijn ogen. Dat greep me.

 

We zijn écht tot meer in staat dan we denken. Onze potentie is oneindig. Alles kan. Daarover gaat het ook op 22 maart in het theater. Ben jij erbij?

 

Tickets bestel je via Parktheater Eindhoven

 

*Een carreau is een worp waarbij een bal van de tegenspeler wordt weggeketst en de geworpen bal precies op die plek blijft liggen