In het diepe

23 april 2019 / Nieuwsbrieven

Er hing een scherm ter grootte van een voetbalveld (zie foto). En anders toch in ieder geval van twee voetbalgoals op elkaar. Tijdens mijn lezing voor alle havo 4-klassen van het Eckartcollege in het Eindhovense Natlab werd zelfs ik overweldigd door mijn foto’s op het doek. Wat een waanzinnige plek om op te treden. Wat bijzonder vooral om 180 tieners op deze manier mee te nemen in een boodschap die mij op die leeftijd niet is verteld. Ik geniet ervan dat er scholen zijn die kinderen een bredere kijk op de wereld gunnen en ik ben ontzettend dankbaar dat ik mijn steentje daaraan bij kan dragen.

 

Overigens sprong ik de laatste dagen vaker in het diepe. Ook bij een inspiratiediner voor Alpe d’HuZes en het jaarlijkse Helicongres was het raak. Bovendien gaf ik de leerlingen van het Eckartcollege daags na mijn verhaal tijdens workshops de kans om zelf in het diepe te springen. En dat deden ze. Onder luid applaus van hun medeleerlingen.

 

IN HET DIEPE
Ik sprong onlangs ook in het diepe voor de camera. Eigenlijk kan ik beter schrijven: ik zong onlangs ook ‘in het diepe’ voor de camera. Inmiddels zitten er meerdere nummers in mijn lezing en ik wilde er één daarvan dolgraag verfilmen. In het diepe dus. Samen met vriend en alleskunner Jeroen van Schaick bezocht ik drie bepalende plekken uit mijn leven om de rap op beeld vast te leggen. Het resultaat:

 

 

HET VIERKANT
Nog niet zo lang geleden zijn we met DOE een initiatief begonnen om onze kennis en ervaring met betrekking tot leren en leven vanuit intrinsieke motivatie te delen: DOE Business. Via het splinternieuwe platform bied ik een lezing aan over democratisch onderwijs en daarvoor word ik geflankeerd door Armando, Tony en Vlinder. Omdat onze schoolorganisatie is opgebouwd uit sociocratische kringen, noemen wij onszelf – ietwat reconsitrant – Het Vierkant. Aanstaande vrijdag bestormen we voor de eerste keer het podium om een zaal docenten te inspireren met onze innovatieve vorm van onderwijs. Het Vierkant springt in het diepe:

 

 

NAAR HET THEATER
Ik blijf springen. Eind september gaat mijn theatervoorstelling Een ongelofelijk, belangrijk en waargebeurd verhaal over geluk enzo in première. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de kaartverkoop in mei aanvangt. Zodra er stoelen te reserveren zijn, verstuur ik de volgende Sterrenstof. Of moet ik het voortaan Springstof noemen?