Wauw. WAUW. Col du Galibier: 2642 meter. Yes We Can Clinics: ∞. Over hoogtepunten gesproken.

Terwijl ik droom over een onderwijssysteem waarin jonge mensen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn (zie video van gisteren), ga ik gewoon door met lezingen en theatervoorstellingen. Afgelopen zaterdag deelde ik mijn levensverhaal bij Yes We Can Clinics met jongeren en jong volwassenen met verslavings- en gedragsproblematiek. Nog nooit heb ik tijdens een presentatie meegemaakt wat ik hier mee heb gemaakt. Het verhaal, de boodschap, de manier van vertellen was zo op zijn plaats dat alles in elkaar viel. Alsof ik mijn hele reis voor dit moment had meegemaakt. Het overtrof alle betekenis van een inspiratiesessie; dit ging over het leven.

Ik weet zelf niet wat het is om verslaafd te zijn. Ik weet wel wat het is om rock bottom te zitten. Ik weet ook dat het licht in iedereen zit, dat het voelbaar wordt zodra we bewust en eerlijk naar onszelf zijn en dat het leven het onvoorstelbare in petto heeft als we het volgen. Deze groep stond zo open voor dit verhaal, voor hun innerlijke waarheid. Wat een echtheid. Wat een dankbaarheid. Wat een verbinding. Wat een (herontdekte) levenslust. Ik ben zo dankbaar dat ik op deze manier bij kon dragen. Leef de innerlijke waarheid, leef de eerlijkheid, leef de authenticiteit, leef je zelf, leef het licht.