ONDERWIJS VANUIT INTRINSIEKE MOTIVATIE

Een wereld waarin ieder kind de kans krijgt om vanuit intrinsieke motivatie op te groeien, dat is Erics droom. Die droom komt tot leven in het democratisch onderwijs; Eric is momenteel als begeleider betrokken bij de democratische school LOS Deurne.

 

In het democratische onderwijs ontwikkelen kinderen zich in vrijheid en gelijkwaardigheid. Dat betekent dat jonge mensen hun eigen pad bewandelen en mee kunnen beslissen over de invulling van de leeromgeving. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Hoe gaan kinderen om met vrijheid? Leren ze wel iets als ze de ruimte krijgen om hun intrinsieke motivatie te volgen? En hoe kunnen kinderen meebeslissen over het wel en wee van de school?

 

LEZING
Samen met Tony, Armando, Vlinder (alledrie leerlingen uit het democratisch onderwijs) geeft Eric interactieve lezingen over het democratisch onderwijs. Daarbij gaat het viertal uitgebreid met de zaal in gesprek om een zo duidelijk mogelijk beeld te scheppen. Het resulteert in een inspirerend verhaal vol eye-openers. Neem contact op en laat je perspectief op onderwijs openbreken.

ERIC MIJNSTER

Blijf o.a. op de hoogte van openbare optredens:


CONTACT

boekingen@ericmijnster.nl
0613810610