OVER ERIC

1988 - 2012

Op school en de universiteit leert Eric Mijnster (1988) wat hem geleerd wordt, maar niet wat hij wil weten. Het voelt alsof er iets essentieels is waar geen aandacht voor is. Wat dat essentiële precies is, weet hij niet. Na zijn diploma-uitreiking zet hij zijn leven in het teken om dat te onderzoeken. Hij springt in het diepe. Het brengt hem vaak op de fiets, in de bergen. En daar schrijft hij over. Zo begint hij in 2012 zijn blog Gespleten asfalt.

 

2012 - 2015

Door zijn nieuwsgierigheid te volgen ervaart Eric een ongekende flow. Die beleving fascineert hem enorm. Het brengt hem van het ene avontuur in het andere. Het brengt hem ook bij La Route des Grandes Alpes. Vanaf 24 juni 2015 fietst Eric 650 kilometer over 14 bergpassen zonder te slapen. Voor hem - als veredelde wielerrecreant - onmogelijk, wordt hem gezegd. Een cameraploeg maakt de documentaire Omdat ik het wil.

 

2015 - 2016

Direct na de meest heroïsche 36 uur van z’n leven zegt Eric de huur van zijn appartement op, zet al z’n spullen op Marktplaats en koopt hij een bus. Intrinsieke motivatie bracht Eric over 14 bergen, zijn nieuwsgierigheid brengt hem de volgende vraag. Wat gebeurt er als een mens geen extrinsieke reden meer heeft om te bewegen? Als niets hoeft? Eric vertrekt zonder bestemming en voor onbepaalde tijd. De ervaring van onthechting is ongeëvenaard. Om alle belevenissen en inzichten op een rijtje te zetten, schrijft Eric zijn levensverhaal op. Na ruim een jaar busleven rijdt hij terug naar Nederland. Het is tijd om zijn ervaringen te delen.

 

2016 - 2017

Eric laat de spreker in hem los. Hij wil delen wat hem niet is verteld: dat je mag vertrouwen op je intrinsieke motivatie. En wat er gebeurt als je dat doet. Na één van de lezingen vertelt iemand Eric over een school waar kinderen de vrijheid krijgen om op te groeien vanuit hun intrinsieke motivatie. Raak. Sinds de eerste ontmoeting is hij betrokken bij DOE040. Niet veel later wordt zijn levensverhaal uitgegeven onder de titel Het geluksgevoel. De boekpresentatie vindt plaats bij DOE040.

 

2018 - …

Ook Annemiek Nienhuis, artistiek leider van jeugdtheaterplatform Wildpark, zit een keer in het publiek tijdens een lezing. Zij voelt de urgentie van de boodschap en droomt over een theatervoorstelling van het verhaal. Eric deelt die droom. In september 2019 is de premiére van Een ongelofelijk, belangrijk en waargebeurd verhaal over geluk enzo. Daarnaast geeft Eric lezingen met leerlingen van DOE040 om te laten zien hoe onderwijs óók georganiseerd kan worden.

 

NU

Eric: Ik leef voor een wereld waarin we onze kinderen als vanzelfsprekend meegeven dat ze mogen vertrouwen op hun intrinsieke motivatie. Een wereld waarin wij elkaar onvoorwaardelijk ondersteunen, inspireren en stimuleren bij het vinden en volgen van onze dromen. Ik vind het fantastisch om daar met al m'n creativiteit en beleving aan bij te dragen.

NEEM CONTACT OP

Eric Mijnster

mail@ericmijnster.nl