Lieve mensen. Ik sta hier op de Strabrechtse Heide. Vorige maand zijn hier heeele vette beelden opgenomen. Over een paar weken deel ik ze met jullie. Het is het gevolg van één van dé carreau-momenten van 2021.

Die leg ik even uit. Als je jeu de boules speelt, dan kun je jouw bal zo op een bal van de ander werpen dat jouw bal op díe plek komt te liggen en de bal van de ander uit het spel verdwijnt. Daar waar precisie, lef en overgave samenkomen, klinkt een onmiskenbare kets en vindt een haast magische verschuiving van de realiteit plaats. Zo’n illustere worp noemt men in de wereld van de jeu des boules een carreau. Sinds ik het gooien van zo’n worp aan den lijve heb ondervonden, noem ik een moment waarop het allemaal samenkomt een ‘carreau-moment’.

Goed, terug naar één van dé carreau-momenten in 2021. Na het schrijven van een nieuw nummer besluit ik contact op te nemen met @studio_artichoque . Een week of twee later sta ik in de studio. Weer een uur later zie ik producer René als een detective alle audiosporen nalopen. Alsof hij ín de muziek stapt om de verhoudingen te balanceren. De ambiance, het vakmanschap, de flow², de track die na verloop van tijd uit de speakers klinkt. Een innerlijk vuur ontbrandt. Ik luister naar de muziek en voel de stilte vanbinnen. Ik zie het gebeuren. In slow motion. Alsof de tijd vacuüm zuigt en de intensiteit van het leven wordt opgedraaid. Alsof deze situatie zo uitgelijnd staat dat hij dieper voelt dan even hiervoor en even hierna. Het momentum. Carreau.

Inmiddels ben ik teruggegaan naar de studio om ook de nummers uit de voorstelling Het geluksgevoel op te nemen. Binnenkort staan ze op Spotify. De opnames vanaf de Heide, die alles te maken hebben met mijn eerste meters in de studio, komen daarna online. Ik sta te popelen om het allemaal met jullie te delen, maar de distributie van de nummers naar Spotify gaat iets langzamer dan mijn enthousiasme. Ik praktiseer geduld ?.

Onderwijl ben ik bovenal ontzettend dankbaar. Voor mijn ontdekking van een studio en de samenwerking met René. Voor de botsing tussen tijd en ruimte, waardoor het alomvattende nu haast vulkanisch naar buiten knalde. Wat gaaf. Merci ❤️!