NU

Sinds Eric Mijnster (1988) eind 2016 na ruim een jaar busleven Nederland binnenreed, staat hij op uiteenlopende podia - theaters, scholen, congressen, festivals, organisaties - om zijn avonturen en ontdekkingen te delen. Dat doet hij met zijn voorstelling en jeugdvoorstelling.

DE ESSENTIE

Op school en de universiteit leert Eric wat hem geleerd wordt, maar niet wat hij wil weten. Het voelt alsof er iets essentieels is waar geen aandacht voor is. Wat dat essentiële precies is, weet hij niet. Eric is vastberaden om het te achterhalen en zet zijn leven in het teken van deze queeste. Hij springt in het diepe.

FLOW

Eric ontdekt flow: een haast magische ervaring van in het moment zijn. Met name op zijn fiets in de bergen is het raak. Eric is nieuwsgierig naar de kern van de flow-beleving. Het brengt hem bij La Route des Grandes Alpes. Vanaf 24 juni 2015 fietst hij 650 kilometer over 14 bergpassen, in één ruk, zonder te slapen.

IN HET NU

Eric verkoopt al zijn spullen, koopt een bus en vertrekt voor onbepaalde tijd naar onbepaalde plaatsen. Hij vraagt zichzelf iets af: ‘Als ik op de fiets het in het moment zijn van flow ervaar, wat gebeurt er dan als ik in het moment leef?’ Eric rijdt de leegte tegemoet. Het verandert zijn belevingswereld compleet.

DE VRAAG

Na een voorstelling in het voorjaar van 2022 komt er een meisje naar Eric toe. Ze vraagt: ‘Hoe vind ik mijn flow?’ Die vraag leidt tot het boek Hoe vind ik mijn flow? en de daarop gebaseerde verdiepende workshops. En een onvergetelijke zoektocht naar het meisje om het eerste exemplaar te overhandigen. Met dit boek neemt Eric je opnieuw mee op reis: jouw reis.

ERIC MIJNSTER

Blijf o.a. op de hoogte van openbare optredens:


CONTACT

boekingen@ericmijnster.nl