NU

Sinds Eric Mijnster (1988) eind 2016 na ruim een jaar busleven Nederland binnenreed, staat hij op uiteenlopende podia - theaters, scholen, congressen, festivals, organisaties - om zijn verhalen en inzichten te delen. Dat doet hij met zijn lezing, theatervoorstelling en muziek.

DE ESSENTIE

Op school en de universiteit leerde Eric wat hem geleerd werd, maar niet wat hij wilde weten. Het voelde alsof er iets essentieels is waar geen aandacht voor was. Wat dat essentiële precies is, wist hij niet. Door een heftige thuissituatie zette hij zijn leven in het teken om dat te onderzoeken. Hij sprong in het diepe en begon zijn blog Gespleten asfalt om zijn belevenissen te delen.

FLOW

Eric begon zijn intrinsieke motivatie te volgen. Zo ontdekte hij flow. Een haast magische ervaring van ‘in het moment zijn’ die hij met name op zijn fiets in de bergen ervoer. Eric wilde de diepte van die flow-beleving achterhalen. Het bracht hem bij La Route des Grandes Alpes. Vanaf 24 juni 2015 fietste hij 650 kilometer over 14 bergpassen, in één ruk, zonder te slapen.

IN HET NU

Eric verkocht al zijn spullen, kocht een bus en vertrok. Hij vroeg zichzelf iets af: ‘Als in het moment van flow alles kan, wat gebeurt er dan als ik altijd in het nu ben? Wat gebeurt er als ik intrinsieke motivatie vrij spel geef?’ Eric reed de leegte tegemoet. Het veranderde zijn belevingswereld compleet.

ERIC MIJNSTER

Blijf o.a. op de hoogte van openbare optredens:


CONTACT

boekingen@ericmijnster.nl
0613810610