HET GELUKSGEVOEL

Wat als je stem van binnenuit roept om in beweging te komen? En wat als dat betekent dat je voor jezelf gaat staan, ongeacht wat iemand anders daarvan vindt? Wat gebeurt er als je die stap zet? Precies dáár gaat de voorstelling Het geluksgevoel over.

 

Als Eric zijn stem van binnenuit ontdekt en gaat volgen, brengt hem dat over de bergtoppen van Europa. Zo fietst hij 650 kilometer over 14 bergen non-stop, zonder te slapen. Vervolgens verkoopt hij al zijn spullen om voor onbepaalde tijd in een bus in de bergen te wonen. Na ruim een jaar busleven keert hij terug naar Nederland om zijn avonturen en ontdekkingen te delen.

 

Met Het geluksgevoel neemt Eric zijn publiek met doorleefde anekdotes, oogstrelende beelden en live muziek mee op zijn ongelofelijke reis. Hij laat je stilstaan bij de vraag ‘Wat wil je écht?’ en inspireert om in beweging te komen. De voorstelling geeft mensen handvatten en vertrouwen om meer in hun kracht te staan.

 

De voorstelling wordt ingezet als inspiratiesessie in theaters, het bedrijfsleven, de zorg, de overheid, het onderwijs (ook te boeken via CJP), de sportwereld en vele andere branches. Bovendien is er een Engelstalige en een huiskamer variant mogelijk.

 

De voorstelling is ook te boeken in combinatie met de verdiepingssessie Hoe vind ik mijn flow? Neem contact op voor meer informatie.

 

REACTIES

Tal van organisaties hebben inmiddels kennisgemaakt met het verhaal dat denkkaders opent en mensen verbindt, waaronder:

Reacties na afloop van de openbare voorstellingen lees je op evenementenplatform Hipsy.

 

“Binnen enkele seconden was ons team (voornamelijk salesmensen, ik hoop dat je beeld hebt) stil. Eric is een onbevangen gozer die zijn levensverhaal vertelt vanuit kwetsbaarheid en met passie. Vooral het besef dat je echt zelf een keuze kunt maken, ook al lijkt het niet zo, is grandioos. Van lijden naar leiden, dat zal ik niet snel vergeten. Bedankt Eric, je hebt me en ons geïnspireerd!”
- Dorien de Boef, Manager Healthcare bij ABN AMRO

 

“Eric Mijnster heeft het wetenschappelijk onderzoek niet nodig om de essentie van geluk gewoon toe te passen in zijn eigen leven. Van binnenuit. Het is een wonderlijk genoegen om in zijn boek of in zijn lezing even met hem mee te fietsen richting Oprecht Geluksgevoel.”
- Leo Bormans, auteur van o.a. The World Book of Happiness

 

“Het raakt! Studenten zaten met kippenvel te luisteren en waren ‘blown away’.”
-
Katarina Temme Pidcock, docente bij de Hogeschool van Amsterdam

 

LEES MEER REACTIES VAN ORGANISATIES

 

“Een dag met een gouden randje.”
– Lian van der Heijden, Medewerker dienstverlening bij Waterschap de Dommel

 

“Zijn documentaire en boek raken je, en als Eric voor een publiek staat bezorgt hij je echt kippenvel met zijn verhaal.”
– Myrthe Geerts, communicatieadviseur bij de Hoge Raad der Nederlanden

 

“Absolute aanrader voor ouders en kinderen. Het prachtige levensverhaal van Eric raakt de grote vraag waar we allemaal voor staan: Durf je te luisteren naar je innerlijke stem?”
– Ed Kortekaas, initiatiefnemer Wij de Ouders

 

“Bedankt voor je mooie verhaal en de inspiratie die je mij hebt gegeven om meer in mijzelf (en anderen) te geloven. Je was geweldig, combineren van je verhaal met zang en laat staan de boodschap.”
- Remy Baeten, Corporate Recruiter bij AB Werkt

 

“Herkenbaar, krachtig en inspirerend. Geeft een zetje in de rug. Je hebt mij en ons geïnspireerd om een nieuwe weg in te slaan en de sprong in het diepe te nemen. Gewoon DOEN!”
- Evelien Burgmans, personal assistant bij High Tech Software Cluster

 

“Eric vertelt een mooi, authentiek verhaal. Recht uit het hart. Over intrinsieke motivatie. Over leiden in plaats van lijden. Het geeft je kracht om dat (nog) meer en bewuster een plek te geven in je dagelijkse leven. Zowel zakelijk als privé.”
- Elles Mensink, manager PR & marketing bij Fakton

 

“Zelden zo’n jaloersmakende en inspirerende lezing tijdens een netwerkbijeenkomst meegemaakt.”
– Fred Rommens, directeur bij Treetops

 

“Eric zet aan tot reflectie. Hij gaf ons een inkijk in zijn leven door op een hele pure manier verhalen te vertellen en raps te zingen die ons allemaal raken. Met vragen als wie ben je, wat wil je, en wat houd je tegen kun je stonden we meteen in de juiste houding om te werken aan de Werkplaats.”
- Maud van Zandvoort, kartrekker voor de Professionele Werkplaats van Fontys

 

“Een heel inspirerend en herkenbaar verhaal. Wat een ervaring en lef, doorleefd en passend in de vraagstukken van nu.”
– Paul Driesen, mindconnector bij Delphi Mindconnection

 

“Eric is een opdelver van verwaarloosde dromen.”
– Henk-Jan Hoefman, organisator van Festival Compassie

 

“Als je na afloop met Eric praat is het net of de voorstelling verder gaat. Niets is gespeeld.”
- Gertjan, Parktheater Eindhoven

 

“Inspirerend. Gedurfd. Meeslepend. Eric neemt je mee op een persoonlijke reis waarin de emoties en blijvende littekens voelbaar worden in de zaal. Desondanks geeft hij hieraan een positeve en bijzonder inspirerende wending in zijn verhaal dat letterlijk en figuurlijk de hoogste toppen bereikt!”
– Luc Cousin, manager bij Sika Nederland B.V.

 

“Een mooi en inspirerend verhaal, dat grote indruk maakte op het docententeam. Zo’n indruk dat alle leerlingen van de mavo dit verhaal ook nog te horen zullen krijgen. Je bent eigenaar van je eigen leven en er is héél, héél veel mogelijk.”
– Scholengemeenschap Sophianum

 

“Dit verhaal moet doorverteld worden.”
– Hans Hupperetz, directeur van Scholengemeenschap Sophianum (na tweede bezoek)

 

“Een ontzettend inspirerend en jaloersmakend verhaal. Iedereen kan zich hierin herkennen. Mijn studenten waren zichtbaar geraakt. Als ik Erics verhaal eerder in mijn leven had gehoord, dan had ik veel meer sprongen in het diepe durven wagen. Zowel ik als mijn studenten.”
– Inge Derks, docent op het Albeda College

 

“Ik kreeg spontaan zin om alle dromen die ik zelf heb te gaan realiseren.”
– Leyla, organisator van Pech Kucha Veldhoven

 

“Eric heeft een bijdrage geleverd aan onze thema-avond waar het onderwerp ‘eigenaarschap’ was. Door zijn boeiende wijze van presenteren wist hij de bezoekers te inspireren. Zijn levensverhaal geeft mooi weer hoe je eigenaarschap over je eigen leefproces kunt realiseren om zo je dromen waar te maken.”
– Paul Brouwers, docent op Hogeschool de Kempel

 

“Hij benoemt de duivel in ons treffend.”
– Docent op Fontys Hogescholen

 

“Eric is een bijzonder spreker, hij neemt je mee op reis en inspireert jou om hetzelfde te doen. Dankzij Eric weet ik dat ik mijn passies kan combineren en me hierin niet hoef te beperken.”
– Saranda Walgaard, organisator bij Metzonderwerk

 

“Ik gun het ieder kind om deze boodschap te horen.”
- Ike van den Berg, innovatief onderwijs begeleider op Basisschool de Verwondering

 

“Erics manier van vertellen in combinatie met prachtige foto’s zorgen bij mij direct voor een soort drang om zelf iets te ondernemen. Hij vertaalt zijn ervaringen en avonturen eenvoudig naar thema’s als zelfkennis, doorzettingsvermogen en het maken van keuzes. Zijn blik hierop werkt verhelderend en motiveert mij om mijn dromen te verwezenlijken. Deze lezing is een must-see.”
– Rolf Honderslo, student op Saxion Hogeschool

 

“Ik heb tot de laatste seconde geruisloos zitten luisteren. Ik vond het ook waanzinnig knap hoe je in al je kwetsbaarheid een zaal compleet aan je weet te binden, door eigenlijk alleen jouw verhaal te vertellen. Zo iets simpels en toch... het maakt dat al die abstracte goeroe concepten waardeloos worden.
– Stijn de Kleuver, trainee bij Regio Twente

 

“We hingen aan zijn lippen! Ontspannen, authentiek en vanuit zijn hart inspireerde, ontroerde en fascineerde Eric het aanwezige publiek.”
– Tanja Steenhorst, organisator van FietsFiesta Breda

 

“Het verhaal van Eric Mijnster laat niet los, zet aan het denken over je eigen keuzes, over het leiden met een korte ei tegenover lijden met een lange ij, over de kracht van je passie als motorolie. Ik ben fan.”
- Conny Reijngoudt, directrice van Bibliotheek aan den IJssel

ERIC MIJNSTER

Blijf o.a. op de hoogte van openbare optredens:


CONTACT

boekingen@ericmijnster.nl