Het bloed giert door mijn aderen, mijn hart gaat tekeer en mijn spieren trekken samen. Het voelt alsof elke molecuul van mijn lijf bedekt is met kippenvel. Het ultieme genot is het gevolg van intense stimulatie. De buitenwereld staat op non-actief; van binnen vier ik feest alsof er een oorlog is afgelopen. Krampachtige bewegingen kenmerken mijn genot. Het lijkt erop dat zelfs de meest onnozele pezen delen in de euforie. Ik herhaal één en dezelfde beweging ritmisch, het liefst eindeloos. Volledig in extase beleef ik elke herhaling als mijn laatste. Plotseling lijkt al mijn energie zich te verzamelen in mijn onderbuik. Ik voel de rillingen over mijn hele lichaam. Ik kan niet anders dan me overgeven aan de magie. Ook mijn laatste gedachten worden onder mijn hersenpan vandaan getrokken. Ik heb het niet meer onder controle. Mijn lichaam en geest worden uitgeschakeld door de immense explosie die ik onderga. Het laat me beduusd achter. Mijn besef is volledig verdwenen. Het enige waarvan ik me bewust ben is het heden. En het heden is pure gelukzaligheid.

Een climax is het bewijs dat de hemel zich op aarde bevindt. Sommige gaan ervoor naar bed met hun partner, sommige gebruiken hun handen of leggen er geld voor opzij, en sommige pakken hun fiets.

Ik behoor tot de laatste categorie.