Ik heb zojuist m’n documentaire ‘Omdat ik het wil’ gekeken en barst van het kippenvel. Vandaag precies één jaar geleden fietste ik la Route des Grandes Alpes non-stop: een weg van het Meer van Genève naar de Middellandse Zee, over 650 kilometer en 14 bergen, in 36 uur zonder nachtrust. Wat begon als een onmenselijke missie en de zoektocht naar mijn ultieme flow, eindigde in een tunnel van regenboogkleuren met wit licht aan het eind. Sindsdien besef ik dat de echte ik mijn flow is. Dat ik het licht ben. Dat ik in een lichaam zit. Sindsdien beleef ik elke dag als 24 juni 2015 en ervaar ik de tunnel van regenboogkleuren zodra ik m’n ogen sluit en simpelweg voel. De prestatie kan me gestolen worden. Het hemelse gevoel van de ondefinieerbare wilskracht in mij maakt elke minuut het leven waard. 365 dagen geleden gaf mijn hoofd zich onomkeerbaar over aan m’n hart. Liefde is de baas.