650 kilometer, 14 bergen en een theater vol met jonge mensen. ‘Waarom wil je dit verhaal eigenlijk vertellen?’ vroeg een van de tieners tijdens het nagesprek met de zaal. Mijn hart sprak.

‘Van jongs af aan leren we hoe het leven zou moeten zijn. Op school, in de media en in je omgeving krijg je (onbewust) te horen dat je je op een bepaalde manier moet gedragen om kans te maken in de maatschappij. Er wordt een ideaalbeeld geschetst en als je daaraan voldoet, dan heb je zekerheid, dan doe je ertoe, dan word je geaccepteerd, dan ben je gelukkig. Yes!

Wat je niet te horen krijgt, is dat je zonder het te weten zo gaat geloven in dat ‘ideaalbeeld’ dat je denkt dat het leven echt zo werkt. Maar het kan zó anders.

Ik heb in dezelfde schoolbanken gezeten als jij en ik voelde me verward toen ik klaar was met school. Ik ben gaan zoeken. Die zoektocht bracht me onder andere over 14 bergen. Die zoektocht heb ik zojuist met je gedeeld. Mijn antwoord ook. Voel. Luister in jezelf. Voel wie je werkelijk bent. Voel wat je werkelijk wilt. Je bent al volmaakt. Daarvoor hoef je niets te doen, te worden of te zijn. Laat niemand je iets anders wijsmaken.

Als het je lukt om in verbinding te blijven met jouw stem van binnenuit, dan ervaar je een diepte in jezelf die zijn weerga niet kent. Alle potentie, alle geluk, alle verbinding, alle rijkdom, alle liefde zit daar. Ik gun het je dat jij de eindeloosheid in jezelf ontdekt, omdat het ‘t allermooiste is wat er is.

Ik vertel dit verhaal omdat ik aan alles in mij voel dat ik deze boodschap te delen heb. Ik heb een waanzinnig avontuur meegemaakt waardoor het voor jou toegankelijk is om deze boodschap te horen. En ik ben ontzettend dankbaar dat ik op deze manier bij kan dragen aan een wereld waarin mensen hun essentie belichamen. Is dat een antwoord op je vraag?’

Ik gebruikte andere woorden met dezelfde intentie. Het is er al. Voel je het?

Dankjewel jong mens voor de vraag. Dankjewel Wildpark en Buro Bannink voor het theater. Dankjewel FFWD, Sigma, Duursport, Specialized en alle mensen die met me meereisden tijdens de fietstocht voor dat avontuur en alles wat er nu nog uit voortvloeit.

❤️?