Aanstaande zaterdag vlieg ik van Eindhoven naar Marseille voor een nieuw avontuur. De komende tijd doorkruis ik de Pyreneeën op mijn weg van de Mont Ventoux naar de Alto de l’Angliru. Ik weet niet wanneer ik terugkom; ik weet wel dat ik voor die tijd drie wensen wil laten uitkomen.

Mont Ventoux
De Kale Berg is van drie kanten te beklimmen. Ik wil ze alle drie ervaren, op één dag.

Pyreneeën
Vorig jaar ging ik op avontuur in de Pyreneeën met een wielergids waarin de 30 bekendste cols beschreven staan. Door fysieke en mentale mankementen staakte ik mijn reis na acht toppen. Ik heb gehoord dat de andere 22 er nog steeds liggen…

Alto de l’Angliru
Sinds ik profwielrenners af heb zien stappen op deze klim, lig ik er zelf wakker van. De Alto de l’Angliru is twaalf kilometer lang en kent een gemiddelde stijging van boven de 10%. Het asfalt kruipt drie kilometer voor de top met 23,6% tegen de bergwand omhoog. Ik kan niet wachten.