Iedereen heeft wel eens twijfels. Ik ook. Zelfs over dingen waar ik, naar ik denk, heel zeker over ben. Ben ik wel goed bezig? Moet ik niet een baan met vaste inkomsten zoeken? De laatste paar weken heb ik ook veel twijfels gekend. Ben ik wel op het juiste pad? Verdien ik genoeg om mijn vaste lasten te betalen? Spreekt Viva Velo anderen wel aan? Het is een gevecht tussen mijn gevoel en mijn verstand. De vragen zijn de wapenfeiten van mijn verstand. Bij twijfel weet ik niet welke van de twee antwoordt.

Twee weken geleden werd ik door mijn vriendin meegenomen naar de opnames van het televisieprogramma Staatsloterij Puur Geluk. Uiteraard ging ik mee; leuk om te zien hoe opnames van een televisieprogramma verlopen. Toen ik hoorde dat de productie van Puur Geluk social media afspeurt om mensen te verrassen, kreeg ik een onderbuikgevoel.

Mijn onderbuikgevoel was terecht. Tijdens de opnames werd ik verrast. Puur Geluk had een blog van mij gelezen over fietsen in het buitenland, mijn eigen bedrijf in fietsvakanties en de burn-out die daaraan voorafging. Wat ze lazen had ze aangesproken en was reden om mij een steuntje in de rug te geven. Ik verliet de studio met een GoPro Actioncam om ‘nog meer’ mooie beelden voor mijn website en sociale media te schieten.

Achteraf kwam de regisseur van het programma naar me toe: “Je blog en website spraken me zo enorm aan, dat we daar iets mee wilden doe.” Vervolgens vroeg ik mezelf af of het toeval was dat dit pure geluk gebeurde in een periode van twijfel. Nee. Toeval bestaat niet. Enkele dagen later bleek dat het item wat te lang was geworden en dat het de uitzending niet zou halen. Jammer, maar niet het einde van de wereld. De waardering die ik kreeg, was een signaal. Ik ben op het goede pad.