Toen ze hoorden dat er een oude caravan op de boerderij zou worden neergezet, ging er een droom in vervulling. De fantasieën over de inrichting van, en het chillen in ‘hun’ huisje spoten hun oren uit. Maar ze lieten het niet bij mijmeren over hun eigen plekje. Ze wilden dat hun visioenen tastbaar werden. En dan zit er maar één ding op: actie.

Om een caravan in te richten heb je spullen nodig. En om spullen te kopen heb je geld nodig. Het plan was simpel: heitje voor karweitje. Met een glimlach waarvoor de Noordpool spontaan zou smelten, gingen de meiden op jacht naar klusjes. Ze staken de handen uit de mouwen, wasten een auto en bestek, kregen euro na euro, en verzamelden in enkele dagen tijd een schatkist waar piraten zeeën voor overvaren.

Toen de caravan het terrein op werd gereden, en de stabiliteit van het honk met vreugdedansjes was getest, konden de inkopen beginnen. Eerst werd een tweedehands winkel bestormd. Daarna nog een shop met allerhande prullaria. En al vrij snel verliep elke potentiële aankoop via een daadkrachtig ritueel.

De meiden beseften maar al te goed dat hun schatkist een bodem had. Ze wisten ook de waarde van een euro. Daar hadden ze nota bene zelf voor gewerkt. Zo werd elk product waarbij één van de drie begon te stuiteren van koop-impulsen nauwkeurig overwogen. Wat is het nut van de aankoop? Wat is de aanslag op de portemonnee? Zonder enige onenigheid – en met geld over voor een ijsje – keerde het drietal voldaan de winkels in en uit.

Ze hebben met z’n drieën samengewerkt, de moed gevonden om onbekenden aan te spreken, beseft dat actie nodig is voor transactie, hulp gevraagd, geld verdiend, geld besteed, gerekend met geld, een caravan naar verbeelding ingericht, de spanning getrotseerd om naar de winkel te bellen omdat ze iets vergeten waren, in overeenstemming keuzes gemaakt, gehoor gegeven aan hun intrinsieke motivatie, hun fantasieën verwezenlijkt en vooral ontzettend veel gelachen.