Het is niet te zien op de foto, maar ik ben in bijzonder goed gezelschap. Dat besefte ik gisteren toen ik langs een oneindige reeks witte betonblokken naar boven klauterde. Na een week toeren langs de oostkust van Spanje, ben ik samen met Tineke aangekomen in de Costa Blanca. Tineke is een gepensioneerde dame vol reislust met wie ik in 2011 mijn allereerste fietsvakantie begeleidde. In Noorwegen leerde ze me destijds de fijne kneepjes van het vak, en van het leven. Op dat moment zat ik vol van twijfel. Ik was net afgestudeerd en wist alleen wat ik niet wilde. Mijn zoektocht naar alles wat ik nu doe en deel kreeg daar gestalte, tussen de meren en fjorden. Sindsdien zijn we vrienden.

Ditmaal zitten Tineke en ik in het zuiden, ben ik de enige pedaleur en is er geen routeplanning waar we ons aan moeten houden. Per toeval belandden we enkele dagen terug in de buurt van Xabia, en daar vonden we onderdak bij Villa El Nido van Peter. Ook Peter is gestopt met werken. Hij geniet van de zon in sinaasappelland en bracht de ontwikkeling van mijn eigen fietsreizenorganisatie afgelopen zomer in een stroomversnelling door vindingrijk mee te denken over de mogelijkheden. Nu staat Ga Fietsreizen (www.ga-fietsreizen.nl) als een huis en staan de eerste wielervakanties op het programma. En ik sta – samen met partner-in-crime Robbert – te popelen om liefhebbers mee te nemen naar de mooiste fietsgebieden van Europa. De cirkel is rond.