Afvallen, meer sporten, stoppen met roken. Wanneer het einde van het kalenderjaar nadert, lijken we allemaal ineens de tijd te nemen om bewust na te denken over waar we eigenlijk mee bezig zijn. Vaak komen we tot de conclusie dat er het een en ander verbeterd kan worden. We vinden dat we actiever moeten leven, beter moeten eten en vaker moeten sporten. Ik geef toe: ook bij mij zijn er vele jaren geweest dat ik het jaar met goede voornemens begon. Dat ik gewoontes had waar ik niet tevreden over was. Gewoontes die ik van mezelf aan moest pakken. Maar of ik dat echt wilde…?

Al het moeten bezorgde mij een burn-out. Het zorgde voor een loodzware periode, die me inmiddels het tegenovergestelde heeft opgeleverd. Ik kan nu naar mezelf luisteren. Ik gun het mezelf om te dromen. Ik kijk niet langer naar verbeterpunten bij het verstrijken van een nieuw kalenderjaar, want ik ben ik. Als ik graag iets wil veranderen of wil verbeteren, dan is daar geen nieuw kalenderjaar voor nodig. Dan start ik daar onmiddellijk mee. Niet omdat er een nieuw jaar in gaat, maar omdat ik het wil. Sinds mijn burn-out probeer ik mezelf geen dingen meer op te leggen.

Deze gedachtengang zorgt ervoor dat ik niet meer doe aan goede voornemens. In plaats daarvan maak ik een bucketlist. Een bucketlist met dromen. Op mijn bucketlist staat o.a. het starten met mijn eigen bedrijfje, een week helemaal alleen door de natuur hiken en op de fiets Groot-Brittannië verkennen. Het werkt. Als ik deze bucketlist lees, begint de positieve energie spontaan te borrelen. Ik voel het stromen. Dromen realiseren is mijn manier om uit te zoeken wie ik ben en wat ik wil. Dromen realiseren is fenomenaal. Wat is jouw bucketlist?

“If you can dream it, you can do it.” – Walt Disney