Wauw. Daar sta ik dan, samen met mijn Citroën Jumper. Acht maanden geleden droomde ik nog over een camper. Nu zit ik achter het stuur en sta ik op de plek waar mijn droom begon. Ik zet de motor uit en blijf zitten. Mijn gedachten dwalen af en gaan terug in de tijd.

Ik denk aan de dag waarop ik besloot in een camper te gaan wonen en de wereld rond te rijden. Die dag ben ik begonnen met visualiseren en creëren. In gedachten heb ik vele campers gecreëerd. In gedachten heb ik de bus meerdere malen ingericht. In gedachten heb ik de film waarin ik bij een campingboer aankom, mijn camper ontmoet en samen met hem wegrij vaak afgespeeld. In gedachten heb ik achter het stuur gezeten, rijdend langs zandstranden en over bergpassen.

In gedachten parkeer ik de bus op de mooiste plekjes: op verlaten toppen, aan kletterende riviertjes en aan afgelegen meertjes. Ik zie mezelf m’n mountainbike startklaar maken voor een avontuurlijke tour over de bergen. Ik zie mezelf de wind checken en m’n kitespullen onder het bed vandaan halen om het water op te gaan. Ik zie mezelf m’n tourski’s onderbinden en hellingen oplopen. Ik zie mezelf het kampvuur aansteken en een fles rode wijn open trekken onder een heldere sterrenhemel. Ik zie mezelf. Ik visualiseer. Dag in dag uit.

Ik geloof in mijn creatiekracht. Ik geloof dat ik met mijn gedachten mijn werkelijkheid kan creëren. Ieder moment is een moment vol mogelijkheden. Vol kansen. Ieder moment kan ik iets moois creëren. Wauw. Wat is dit een mooi moment.

“All that we are is a result of what we have thought.” – Buddha