Als ik mensen vertel hoe ik door het leven cruise, is de meest gegeven reactie: “Dat zou ik nooit kunnen!” Die uitspraak wordt doorgaans gevolgd door een zin met het woord ‘lef’, ‘moed’, ‘durf’, ‘dapper’ of ‘knap’. Ik lach dan. Waarschijnlijk had ik hetzelfde op mijn verhaal gereageerd toen ik nog niet wist hoe hemels het voelt om m’n hart te volgen. Maar wat ik doe heeft helemaal niets met lef, moed, durf, dapper of knap te maken. Ik hou me namelijk niet bezig met wat fout kan gaan. Ik doe gewoon wat goed voelt, en dat voelt zo goed dat me goed voelen het enige is wat ik wil. En als ik iets oprecht wil, dan kan het. Ja, zo simpel is het echt. Onderweg naar Limburgs Mooiste ontwaakte ik deze morgen in de bossen nabij Weert met een pan havermout bounty op schoot en vrolijk fluitende vogels op de achtergrond. Omdat ik het wil. Ik zou niet anders kunnen.