Ik heb iets nieuws verzonnen. Ik vind het leuk om mijn ervaringen te delen, maar ik vind uitwisseling nóg leuker. Vaak gebeurt dat na een lezing of theatervoorstelling, of tijdens een kampvuur met vrienden. Maar volgens mij kan het ook via social media. Daarom introduceer ik ‘Sterrenstof tot nadenken’. Elke maandag een deel ik via social media een anekdote en een vraag. Dit is de eerste.

“Ik was met niets anders bezig dan de trappers roteren. Daardoor leek de tijd te verdwijnen. De plaats ook. Gedachten verdwenen. Zelfs pijn verdween. Ik verdween in de verdwijning. Er was niets meer, en niets minder.” In Het geluksgevoel schrijf ik over flow. Die ervaring vond ik zo fascinerend dat ik La Route des Grandes Alpes non-stop wilde fietsen.

Waar ben jij onlangs helemaal in opgegaan?

– Foto van Wouter Roosenboom